Stripdagen Haarlem wordt tiendaags festival!

12 jun 2015 |
6348 keer bekeken
Stripdagen Haarlem wordt tiendaags festival!

Het grootste stripfestival van Nederland breidt uit. De editie van 2016 gaat van twee naar maar liefst tien dagen: van vrijdag 3 tot en met zondag 12 juni.  


Het zwaartepunt van de activiteiten zal in de beide weekenden liggen, met als vanouds in het eerste weekend de beurs in de Philharmonie en op de Grote Markt, en een groot festival in Het Patronaat op de eerste zaterdagavond. In de tussenliggende week zal er meer ruimte zijn voor lezingen, presentaties en andere evenementen door de hele stad. Het festival zal in het tweede weekend op gepaste wijze afgesloten met een nog nader bekend te maken evenement voor stripmakers én –lezers. 

De exposities zullen traditioneel gedurende het hele festival doorlopen, een groot deel zelfs nog daarna. 


De organisatie van Stripdagen Haarlem besloot tot de uitbreiding van het festival omdat de oude formule eigenlijk te succesvol was voor één weekend. In voorgaande jaren zat het programma telkens zo vol dat het vrijwel onmogelijk was om alles te bezoeken. “De aard van het festival verandert niet, alleen zit er in de nieuwe opzet meer lucht in de programmering,” aldus Tonio van Vugt, de nieuwe artistiek directeur van het festival, “en dat is goed nieuws voor alle betrokkenen én voor de festivalbezoeker. Zo liepen veel van de exposities al in de voorgaande edities langer door dan alleen dat ene festivalweekend, maar dat was niet voor iedereen even duidelijk.” Volgens Van Vugt geeft de uitbreiding naar een officieel tiendaags festival bezoekers de tijd om meer van de Stripdagen Haarlem te genieten. 


Over de twee hoofdthema’s van de editie 2016 wil hij – behalve dat er nu al heel hard aan gewerkt wordt – nog niet te veel kwijt. “Alleen dat de onlangs overleden striptekenaar en oud-Haarlemmer Peter Pontiac op het festival op bijzondere wijze geëerd zal worden.”

Laatste artikelen


3 maa 2016 |
2622 keer bekeken
25 feb 2016 |
3202 keer bekeken
25 nov 2015 |
3978 keer bekeken
Terug naar nieuwsoverzicht