Literair Productiehuis Wintertuin presenteert: Fauser

1 maa 2015 |
3599 keer bekeken
Literair Productiehuis Wintertuin presenteert: Fauser

Tijdens afgelopen editie van Stripdagen Haarlem konden bezoekers al kennismaken met het literaire illustratoren/schrijversproject 'Fauser', en nu is het dan zover! Tijdens het Nijmeegs Boekenfeest, op 7 maart in concertgebouw De Vereeniging, presenteert Literair Productiehuis Wintertuin het resultaat van dit project in de graphic novel 'Fauser'. 'Fauser' is een bijzonder project over een hedendaagse antiheld,  waarbij voor elk hoofdstuk een schrijver aan een tekenaar werd gekoppeld. 


Negen schrijvers, negen illustratoren en een hoofdpersonage:

Dat is Fauser. Literaire namen als Maartje Wortel, Ivo Victoria en Henk van Straten en tekenaars als Olivier Heiligers, Raccou en Bandirah bogen zich over het personage en leverden elk hun eigen blik op de ontwikkelingen rondom Fauser. Fauser is een reaguurder. Hij laat anoniem de meest onfatsoenlijke reacties achter op sites zoals GeenStijl en de Telegraaf. Hij vindt Nico Dijkshoorn grappig en stemt op Geert Wilders. Elke vier pagina’s wisselen de schrijver en de illustrator van het verhaal. Fauser is vanaf 9 maart te koop via de webshop van Wintertuin


Aan Fauser werkten mee: 

Walter van den Berg & Olivier Heiligers, Erik-Jan Harmens & Ruben Accou, A.H.J. Dautzenberg & Bandirah, Els Moors & Rob van Barneveld, Ivo Victoria & Chiel te Bokkel, Maartje Wortel & Bloeme van Bon, Henk van Straten & Waldemar Schuur, Alma Mathijsen & Gijs Kast en Willem Claassen & Joost Dekkers. Met een inleiding van Daan Windhorst en ‘Deleted scenes’ door Dennis Gaens. 


Fauser wordt gepresenteerd op:

Het Nijmeegs Boekenfeest op zaterdag 7 maart 2015

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen

Zaal open: 19.30 uur - Aanvang programma: 20.00 uur

Toegang: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)

Meer informatie: www.nijmeegsboekenfeest.nl 

Laatste artikelen


3 maa 2016 |
2622 keer bekeken
25 feb 2016 |
3202 keer bekeken
25 nov 2015 |
3976 keer bekeken
Terug naar nieuwsoverzicht