Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem

wanneer

zaterdag 31 mei en zondag 1 juni


openingstijden

dagelijks 10u - 01u


kijkwijzer
STRIPBIER - Alle Acht op een rij...

Vanaf de lancering van het 8e Stripbier kan je in de Jopenkerk alle Stripbieren bekijken die afgelopen jaren door Jopen i.s.m. Stripdagen Haarlem & de huisstijltekenaars zijn ontworpen.


Ontstaan van het Stripbier

De gedachte achter het Stripbier is dat een striptekenaar een opdruk voor een bierfles ontwerpt en daarbij mag bepalen welk bier er voor hem wordt gebrouwen als Stripbier van dat jaar. 


Alle acht...

Er zijn tot nu toe acht Stripbieren verschenen. De spits werd in 1998 afgebeten door Hein de Kort met een Amberbier. In 2000 was het de beurt aan de Haarlemse tekenaar Joost Swarte met een zwaar bruin bier. 


Twee jaar daarna was Mark Retera de ontwerper van de Dirk Jan Tripel. In 2004 was Barbara Stok de eerste vrouw in het gezelschap, wat leidde tot een witbier met witte chocolade. De 2006 uitgave was er een van het tekenaarscollectief Lamelos met een blond 7% bier. 


Roel Smit heeft ons in 2008 op de proef gesteld, door te komen met een heet bier: Rock n Roel. Het Rock n Roel bier is gebrouwen met Madame Jeanettepepers, die in de brouwketel zijn toegevoegd. In 2010 was Joost Veerkamp de gelukkige die zijn eigen bier mocht ontwikkelen. 


Het achtste Stripbier is 12 mei onthuld...lees daar hier meer over.