Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Gedempte Oude Gracht 117-121

Wanneer

Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni


Openingstijden

Zaterdag 11u - 17u

Zondag extra geopend van 12u - 17u


Voor wie?
Spekko - Vuige hallucinaties vanuit een krankzinnig perspectief

Rob ‘Spekko’ Spekking toont een reeks visuele interpretaties op derderangs films die hem al van jongs af aan fascineren. Een selectie uit zijn verzameling originele filmposters gecombineerd  met ‘kontige’ striptekeningen in potlood en viltstift verdienen het predicaat H.A. (Helemaal Af).


Spekko studeerde Filmgeschiedenis, hier haalde hij zijn inspiratie en fascinatie voor het werk vandaan, ook zat hij op de Gerrit Rietveld Academie. Hij verliet na een periode van twee jaar gedwongen de Academie als ‘non-conformistisch beeldend kunstenaar.’ Hij zegt zelf over zijn werk: ‘Ik werk nogal kwasterig en lui abstract, de chaos in mijn hoofd zet ik om in monsterachtige vormen.’ Hij schildert en tekent driftig, gedreven door de beelden die hij voor zich ziet.


Spekking is naast beeldend kunstenaar, ook (stem)acteur. In zijn ‘Spekko’s Controversiële Cosmopolische Conference’ strijden diverse stemmen van bekende Nederlanders om de aandacht. Hij imiteerde ook diverse buitenlandse personages, van Robert de Niro tot Al Pacino. Verder speelde hij in diverse Nederlandse televisie series.