Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Schotersingel 2, Haarlem

Wanneer

31 mei t/m 29 juni


Openingstijden

zaterdag 10u - 17u

zondag 12u - 17u


Kosten

Museumentree (volwassenen € 8,50 / 

12 t/m 18 jaar € 6,00 / Kinderen gratis)

Meer info


KijkwijzerDieperink & Mieras - Heftige Hersens!

...Het puberbrein

Het Dolhuys toont tekeningen uit het boek Heftige hersens!, waarin de werking van het puberbrein inzichtelijker dan ooit wordt weergegeven. Herkenbare situaties en hoofdrolspelers voeren de lezer langs de wonderlijke acties en reacties van dat brein. 


Het draait om de hersenen van een aantal heel verschillende jongeren. Ze worden verliefd, jaloers, worstelen met hun lichaam. Ze vervelen zich bij hun huiswerk, zijn ’s ochtends niet wakker te krijgen. Zijn depri, of juist gelukkig na hun eerste keer. Kortom, ze leven een leven als alle jongeren. 


Maar er is één verschil: zij worden door wetenschapsjournalist Mark Mieras op de hoogte gehouden van wat er in hun hoofd gebeurt. Zo gaan ze anders naar zichzelf én elkaar kijken. Niet wat ze níét kunnen, maar wie ze wél zijn staat in dit boek en de tentoonstelling centraal.


Op deze expositie wordt het wordingsproces getoond van de graphic novel van Jan Bart Dieperink met originele pagina's, script, aantekeningen en schetsen. Heftig dus!


Workshop

Zaterdag 31 mei zal Jan Bart Dieperink een Workshop striptekenen voor Heftige Hersens verzorgen. Leuk vanaf 11 jaar. Voor de jongere hersens is er een leuke kleurplaat af te halen. Lees meer...