Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Donkere Spaarne 32, Haarlem

Wanneer

31 mei en 1 juni


Openingstijden

Vrijdag en zaterdag 13u - 17u

Zondag volgt


KijkwijzerHenning Wagenbreth - Memory Palace

Henning Wagenbreth

Henning Wagenbreth (Eberswalde, 1962) is een van de belangrijkste tekenaars/ontwerpers van Duitsland. Hij studeerde grafische vormgeving aan de Kunsthochschule Berlin en doceert visuele communicatie aan de Universität der Künste in diezelfde stad.


Memory Palace

Rode draad in het oeuvre van Wagenbreth is de mechanisering van het tekenproces, al dan niet gefingeerd. Tobot is het sleutelwoord in die mechanisering en staat voor een proces waarbij prefab aangeleverde onderdelen naar believen kunnen worden gebruikt om een strip te assembleren, zoals Henry Ford autos assembleerde. In 2013 exposeerde Wagenbreth zijn installatie Memory Palace in het Victoria & Albert Museum in Londen. Het betreft hier een handbeschilderd houten universum bestaande uit meer dan 750 elementen dat opzettelijk een fabrieksmatig karakter heeft gekregen. 


Explosief

In Londen werd Memory Palace getoond in een compact versie, in Contemporary Matters in een explosieve versie.


HAFF

Voor het Holland Animatie Film Festival (HAFF) 2014 ontwierp Wagenbreth het affiche, dat in Galerie Contemporary Matters te koop is, naast de zeefdruk die hij speciaal voor deze tentoonstelling op de Stripdagen Haarlem heeft gemaakt.