Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Gedempte Oude Gracht 33

Wanneer?

31 mei t/m 2 juni

Opening vrijdagavond 30 mei,  20u uur door Guido van Driel


Openingstijden

Vrijdag t/m zondag 

11u tot 17u


KijkwijzerGuido van Driel - Gasten

In Galerie Année worden originele prenten uit van Driel’s meest recente album Gasten geëxposeerd. Sinds 2000 schildert de kunstenaar zijn strips met acrylverf op zwart papier. Dat zorgt voor sfeerrijke prenten. 


Voor het eerst heeft van Driel in Gasten ook groen en rood papier als ondergrond gebruikt. Dat zorgt voor vreemde kleureffecten en geeft aan iedere scene een surreële sfeer die goed past bij het verhaal van twee Britse hooligans die een wild en hallucinant weekend doorbrengen in Amsterdam. 


Doorlopen Syd en Roger aanvankelijk alle clichés die er over Britse voetbalsupporters bestaan, (bier, drugs en prostitutiebezoek) gaandeweg groeien de mannen toch uit tot complexe en tragische personages. 


Dit album wordt mogelijk ook verfilmd en wordt binnenkort in zowel Frankrijk als Duitsland uitgebracht. 


Wonderen

Naast deze prenten toont van Driel schilderijen op paneel. De tentoongestelde panelen beslaan enerzijds vrij werk en anderzijds maken zij deel uit van een serie getiteld Wonderen in suburbia.


De inspiratie voor deze schilderijen heeft Guido van Driel gevonden in oude en moderne ex voto’s. (Voor een verkregen gunst wordt God of een heilige bedankt middels een weergave van het ongeluk, ziektebed, overval etc. die de dankzegger heeft doorstaan.) Van Driel heeft deze wonderen weergegeven in de moderne Hollandse buitenwijk.


De wederopstanding van een klootzak

In de Filmschuur zal Guido van Driel nader ingaan op de vraag hoe je strip omzet in cinema, en zal de film De wederopstanding van een klootzak vertoond worden. Meer info & tickets.