Terug naar nieuwsoverzicht

Adres

Vrouwestraat 12, Haarlem

Wanneer?

31 mei en 1 juni


Openingstijden 

10u - 17u


Voor wie?


DE NIEUWE GARDE: Aimée de Jongh

Programma-onderdeel van Stripdagen Haarlem 2014 thema: De Nieuwe Garde


De terugkeer van de wespendief

Deze exclusieve tentoonstelling toont voor het eerst pagina's van de graphic novel De terugkeer van de wespendief van stripauteur Aimée de Jongh. Het boek zal op 30 september 2014 verschijnen bij Oog & Blik / De Bezige Bij. Tot nu toe zijn er nog geen pagina's van het boek gepresenteerd. De tentoonstelling is de uitgelezen kans om het binnenwerk van dichtbij te bekijken, ruim voordat het boek in de winkel verschijnt. 


Het boek De terugkeer van de wespendief is een thriller en vertelt van de boekhandelaar Simon, die getuige is van een zelfmoord. Hierdoor komt een herinnering uit zijn jeugd, die hij tot dan toe verdrongen had, steeds heftiger naar boven drijven. De spanning wordt razendsnel opgevoerd doordat flashbacks en tijdsprongen elkaar steeds afwisselen.

Het tekenwerk van de graphic novel is gedetailleerd en bestaat enkel uit zwart lijnwerk, zodat het verhaal nog heftiger binnenkomt op de lezer.


Snippers

Aimée de Jongh is nog maar 25 jaar en nu al niet meer uit het Nederlandse striplandschap weg te denken. Haar strookstrip Snippers verschijnt dagelijks in Dagblad Metro en inmiddels telt deze strip al drie albums bij Uitgeverij Strip2000. Daarnaast werkt ze al zeven jaar als vaste striptekenaar voor kinderboekenuitgeverij De Eenhoorn. Haar kinderstrip Kito en Boris werd in 2014 genomineerd voor een Stripschappenning. Naast strips maakte Aimee ook prijswinnende animatiefilms, illustraties en kinderboeken.  De terugkeer van de wespendief  is haar eerste graphic novel. 


Schetsen

De tentoonstelling bestaat uit ongeveer twintig uitvergrote paginas uit het volledig in zwart-wit getekende boek. Daarnaast zijn ook schetsen, concept-art en enkele omslagontwerpen te bewonderen. De paginas zijn bestemd voor verkoop. Meer informatie is te verkrijgen in de kerk en bij de stand van Amazing & Uncanny Comics in de Philharmonie, waar Aimée zal signeren.